Снимка: архив, БГНЕС

Депутатите да обсъдят ротация в ръководството на Комисията по правни въпроси на Народното събрание (НС), предвижда проектопрограмата на парламента за тази седмица.

Предлага се заместник-председателят на правната комисия Анна Александрова  (ГЕРБ-СДС) да бъде избрана за неин председател, а сегашният председател Стою Стоев („Продължаваме промяната-Демократична България“) да бъде освободен от поста и избран за заместник-председател на комисията. Проекторешението за промяна в ръководството на правната комисия е внесено от Десислава Атанасова - председател на ПГ на ГЕРБ-СДС.

В проектопрограмата за седмицата е включено и проекторешение за избор на председател на Комисията по културата и медиите. Предлага се Тома Биков (ГЕРБ-СДС) да оглави комисията на мястото на Вежди Рашидов, който подаде оставка и беше освободен като народен представител.

Първа точка в предложения дневен ред за тази седмица е освобождаване на Димитър Бъчваров като член на Надзорния съвет на Агенцията за публичните предприятия и контрол, заради подадена от него оставка.  

В проектопрограмата за двата пленарни дни е също първото четене на четири законопроекта за промени в Закона за движението по пътищата, както и второто четене на изменения в Закона за храните, в Закона за електронното управление и в Закона за достъп до обществена информация.

В петък е предвидено депутатите да разгледат годишните доклади за дейността на Държавна агенция “Национална сигурност”, на Държавна агенция “Разузнаване”, на Служба „Военно разузнаване“ и на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства за 2022 г. След това ще има редовен парламентарен контрол.
(БТА, Теодора Цанева)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase