Снимка: БГНЕС
fallback

Цените на горивата нямат нищо общо с казуса „Росенец“, петролът е борсова стока. Това каза в предаването „Лице в лице“ по бТВ министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков. Той заяви, че прекратяването на концесията на пристанищния терминал няма да повлияе пряко върху цените на горивата в България.

От днес държавата пое контрола на терминала „Росенец“ и той вече се управлява от държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“. Всичко е в ръцете на държавата, добави министърът на транспорта и съобщенията.  

Той обясни, че концесията е отнета, ще се заплащат пристанищни такси, оперативният контрол обаче няма да е в ръцете на „Лукойл“, а в ръцете на българската държава. Георги Гвоздейков заяви, че пристанищната такса се запазва такава, каквато е в момента.

Държавата има капацитет и опит да управлява пристанищния терминал. Няма да бъдат допуснати извънредни ситуации, всичко е в рамките на закона, отбеляза още той.

„Българската държава не дължи обезщетение към концесионера, защото концесията е прекратена заради форсмажорни обстоятелства, които касаят ограничителните мерки спрямо Руската федерация“, посочи още министър Георги Гвоздейков.

Той коментира и въвеждането на електронен маршрут за изпита на кандидат – шофьорите. Според него това предразполага за прозрачно провеждане на практическия изпит, дори днес са проведени вече първите изпити с избор на маршрут по електронен път.

По думите му санкциите за пияни и дрогирани шофьори на пътя също трябва да бъдат увеличени, но трябва да има образование и дисциплина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 8 месеца

И ГЕРБавите бяха убедени,че не дължат обезщетение за реакторите.След решението на съда си платиха.Много е вероятно да гледаме повторение на същия филм.Скоро Шарлатаните ще напуснат политиката,но ще ни оставят за изплащане огромно обезщетение.

12

Анонимен

преди 8 месеца

Мижи да те лажем.

11

Анонимен

преди 8 месеца

Е па какво друго да каже завалията, освен да продължи да лъже.

fallback