Снимка: БГНЕС

Предстои този законопроект да бъде представен и да го обсъдим заедно с нашата група. Поводът за създанието на този законопроект, особено в последните седмици, са действията на президента. Неговият отказ да подпише указ. Фактът, че има основателни съмнения, че по върховете на държавата, именно чрез президентските квоти - се прокарва руско влияние, чуждо влияние.

Още по темата
И припомням последните месеци на служебната власт, когато се оказа, че президентът одобрява собствените си назначения. Тоест служебната власт, служебният кабинет, избран от президента, предлага, а президентът одобрява с указ назначенията на собствения си кабинет.

Това заяви преди началото на първото заседание на НС след лятната ваканция на депутатите Явор Бобанков от ПП-ДБ, коментирайки готвената от него законодателна инициатива за ограничаване на правомощията на президента.

"В моя законопроект се предвижда парламентарните квоти да бъдат отнети от президента и прехвърляни към парламента. Запазва се различният период, в който се назначават, за да няма една институция, която да доминира в даден орган или регулатор", обяви народният представител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase