Сериозна турбуленция в "Зелено движение" - овладяна ли е партията?

"Все още не е превзета партията. Още в учредяването на тази партия през 2008 година си говорихме, че най-големите рискове ще дойдат, когато се появят властта и парите. Всяка организация, която участва в политиката, е изпитание. На този етап поне в НС и правителство се справяме успешно и доказваме, че не сме партия, която може да стои отстрани. Можем да бъдем пълноценен партньор в управлението на държавата", коментира бившият министър на околната среда и водите и вицепремиер по климатичните политики Борислав Сандов в "Денят ON AIR".

 "Ако правим всичко на тъмно, в един момент избирателите няма да разберат защо хората гласуват по този начин, защо правят тези действия. При нас няма да се наблюдава такова поведение, вярвам, че няма да се наблюдава и в бъдеще, защото сработи новата ни система. Надявам се, че ще се върне изцяло редът и основните и ще се опитаме да привличаме хора, които са чисти като морални намерения", каза още той.

Сандов заяви категорично пред Bulgaria ON AIR, че в столицата битката за местните избори ще е по-лесна. "В София имаме силен кандидат и на второ място имаме широко обединение, ще ни бъде по-лесно, независимо кой ще е кандидатът на ГЕРБ. За местните избори сме във финален процес на завършване на коалиционно споразумение. В нея съществува демократичен опит да се търсят консенсусните решения", допълни той.

Запитан дали местните избори могат да "разтурят сглобката", той отговори:  "До голяма степен зависи как ще се проведе кампанията. Дали хората, които се чувстват недооценени, ще подкрепят или няма да работят против вътрешния си компонент, какъв резултат ще се постигне. Факт, че е в зависимост от тези процес, съществуват два сценария - за втвърдяване или разклащане на тези връзки", коментира той.

Гледайте видеото с целия разговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase