Снимка: МВР
fallback

Според вътрешния министър Калин Стоянов главният секретар на МВР гл. комисар  Петър Тодоров е отговорен за липсата на контрол и организация върху дейности в МВР.

„Това е в пряка връзка с настъпилата смърт на 6 полицейски служители в рамките на изключително кратък период от време, заяви Стоянов и добави, че заради липсата на контрол от 2021 до 31 май 2023 г. се наблюдава ръст на убийствата с особена жестокост.

Oще по темата
Като пример министърът посочи убийството на психолога Иван Владимиров, тъй като е имало многократни сигнали срещу извършителя, бивш служител на МВР.

Други другите провинения на главния секретар, според него са, неяснотите около смъртта на Ангел Христов от Братя Галеви, както и убийството в Цалапица на Димитър Малинов.
"Надявам се, че президентът на Република България ще възприеме нашите аргументи, ще прояви разбиране при вземането на крайното решение относно искането за освобождаването на главния секретар", заяви Тодоров.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

ККК

преди 8 месеца

ПП, браво, главите на тъпанарите на тепсия. Неандерталия трябва да гледа на запад.

22

Тихомир

преди 8 месеца

Ами той Алексей Петров беше убит по време на министъра, що не изволним министъра а главния секретар? КФо министърО е невинен на 100 % а секретаря виновен на 100 %. Звееерска логика, няма що!

21

Анонимен

преди 8 месеца

Даааааа. Пак кажи, че не е чистка. Цирка се разпростря от парламента в МС, а вече и в министерствата. ПП са като зараза. Бавно се разпростира в организма на държавната власт, после съвсем ще отслаби държавата и ще я поведе към гибел.

fallback