Снимка: БГНЕС
fallback

Политическият кабинет трябва да се разграничи от професионалната структура на МВР, защото се правят необосновани промени, целящи да обслужат определени политически интереси. В момента се случва точно това. Чувам противоречива мотивировка, а това дава лош сигнал към обществото и системата. От професионалните качества трябва да зависи заемането на определен пост.

Oще по темата
Зад голяма част от промените прозират кадри на ГЕРБ. Това каза бившият вътрешен министър Иван Демерджиев в ефира на Нова Нюз.

По думите му по време на неговия мандат рокадите в МВР са били направени с ясни мотиви.

"Вътрешният министър има правомощията да смени всички областни директори, но когато го прави, трябва ясно и мотивирано да заяви защо е взел едно или друго решение. Тук се споменаха неизпълнение на задачи, за които няма данни да са поставяни, както и незадоволителни резултати. За мен сегашните рокади напомнят на поисканите от Цветанов оставки. Искаме да застанат срещу престъпността, но им даваме сигнал, че още утре може да бъдат сменени без аргументи", коментира Демерджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Ангелина

преди 8 месеца

По отношението на това "че прозират кадри на ГЕРБ" .....Тя почти цялата държавна администрация са зависими и обвързани от ГЕРБ и компания и в това е големият проблем ,че са по "образ и подобие" на порочните модели създадени от ГЕРБ и компания .Жалко е ,когато умни хора са продали душата си на дявола - това олицетворяват по- голямата част от обвързаните с ГЕРБ и компания служители и са готови да участват във всякакви поръчкови мероприятия ,дори да убиват заради жалкото си съществуване.

23

Ангелина

преди 8 месеца

ГОСПОДИН ДЕМЕРДЖИЕВ ,ВИЕ СТЕ УМЕН ЧОВЕК И ЗНАЕТЕ ,ЧЕ ТОВА Е НАЛИЧНИЯ СЪСТАВ НА МВР ,В КОЙТО ПРАВИЛНИТЕ КАДРОВИ ПОПАДЕНИЯ СА МИНИМАЛНИ. ЗА ДА ИМА ПРОМЯНА В МВР И НЕ САМО СА НУЖНИ ХОРА ИЗВЪН СТРУКТУРИТЕ НА МВР , НО ЧАСТ ОТ ПРАВООХРАНИТЕЛНИТЕ СИСТЕМА ПРОФЕСИОНАЛИСТИ С МОРАЛ.ПОЧТИ ВСИЧКИ СА ИЗВАДЕНИ ОТ ЕДНА И СЪЩА ПОТОЧНА ЛИНИЯ И ОТ ЕДИН И СЪЩ "КАЛЪП" НА МИСЛЕНЕ И ДЕЙСТВИЯ.ПОДБОРА НА "ДАМСКИЯ СЪСТАВ" Е В ПЪТИ ПО- ЗЛЕ ОТ ТОЗИ НА МЪЖЕТЕ В МВР ,КЪДЕТО НА НАЦИОНАЛНО НИВО ИМА И СВЕСТНИ,МАКАР И БЕЗГЛАСНИ

22

Анонимен

преди 8 месеца

..А КОГА ДАМАДЖАН ГИ ИНСТАЛИРА ЕТО ТИЯ НАПРАВО СИ КАЗА- СМЕНЯМ ГИ ЗАЩОТО СА ХОРА НА ГЕРБ, СЕГА НЕ ОДОБРЯВАТ НОВИТЕ НАЗНАЧЕНИЯ- ПРОСТО МАХАТ ТЕХНИТЕ ХОРА...ДАМАДЖАН НИКОГА ДО МВР- НАПРАВИ ГИ ЗА РЕЗИЛ

fallback