Снимка: БГНЕС
fallback

Това е четвърти Консултативен съвет, днешният е за месото. Радваме се, че всички участници вече разбират, че са част от една неразривно свързана агрохранителна верига. Целта на тези КС е да повишим присъствието на повече български продукти на трапезата на българина.

Oще по темата
Това заяви министърът на земеделието и храните Кирил Вътев след Консултативния съвет по месото.

 "Всяко лято цените на месото скачат. Това не е новост", подчерта той, цитиран от БГНЕС. Той посочи, че от 30 г. се занимава с месопреработка, така че не е изненадан, защото всяко лято цената на месото скача.

Земеделският министър отбеляза, че високите цени на месото се дължат основно на това, че в свинефермите животните се отглеждат с по-високи разходи, но увери, че на есен ще падне цената на месото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

баба мара

преди 9 месеца

св месо от испания беше 5 лв сега е над 8 лв няма никаква информация за негона колко години е и от къде наистина пристига

33

ББ

преди 9 месеца

Турция внася от Ирландия животни...защо не от България???рАша внася селективни от...Ирландия!и може да храни Народите си !ЕС продължава да копае дъното зависими от ...рАша!!!какво от това че финансирате престъпници и мафиоти като доган и борисов ЕС???те ли ще хранят Народите си?какво като финансирахте СП на пУтин???доведе ви путин до...глад!!!жив ли е юНкер...а шрьодер?дали рАшите им изобретиха ковчези с чекмеджета?ще са най "богатите" в...гробището!!!Света ни ги презира заедно с...меркел

32

ББ

преди 9 месеца

рАша от десетилетия използваща ЕС,убиват производителите на храни,храната е по-важна от...всичко...храната ще превърне Народите обитаващи Света ни в...не човешки!ГЛАДНИТЕ ЩЕ ЗАПАЛЯТ света ни от места от който си нямате и представа,че съществуват...кое не разбирате???Война е!!!война с не човеци!!!ЕС не произвежда...убива произвеждащите...те замърсявали...ама путин с бомбите не???зависимости сър!!!и за съжаление нямаме много време!!!дали заслужаваме да сме живи???

fallback