Снимка: БГНЕС
fallback

Иван Гешев коментира вчерашните промени в Наказателния кодекс и скандалите, които се развихриха в парламента по време на дебатите. Той използва социалните мрежи и определи, че "сглобката е ударила дъното".

"Сглобката еволюира, като удари дъното и прерасна в нещо повече. Роди се интимната коалиция, която уверено ни поведе към най-срамния период на българския парламентаризъм. Период на некомпетентност, безпринципност и безотговорност.

Не вярвате ли? Преценете сами.

Вчера, в рамките на само един ден, мнозинството погази почти всички принципи на правовата държава.
Станахме свидетели на:

- Свикване на извънредно заседание набързо и под натиск от улицата. В резултат беше приет законопроект, който влоши значително качеството на правораздаването в България;

- “Поправен” беше закон, който беше “закърпен” с голям апломб само преди месец. /Добре е да се знае, че в развитите демокрации липсата на устойчивост на законодателството е белег за некомпетентност на законотворците/;

- Поправката беше направена без никакво обществено обсъждане. Не беше чуто нито мнението на гражданските организации, нито това на съдиите и прокурорите, от които се очаква да прилагат текстовете.

- Двете четения на законопроекта се състояха в рамките на един и същи ден /изключително лоша практика, която напоследък се използва все по-често от представителите на сглобката/;

- Липса на дебати по същество. Депутатите видимо не знаеха какво гласуват и по тази причина ругатните взеха превес над аргументите.

- Приет беше текст, който е неясен и напълно неприложим. Определението за интимната връзка предизвика смях и подигравки от страна на публиката. То показа, че народните ни представители са функционално неграмотни и не са в състояние да произведат дори и посредствен законодателен продукт.

Накратко. Вчера видяхме интимната коалиция в “пълния ѝ блясък”. Тя показа, че пише законите без никаква мисъл за утрешния ден. Чрез нея политиката “ремонт на ремонта” официално влезе в парламента.

Не вярвате ли?

Добре, тогава ми кажете от кое събитие във времето започват да текат 60-те дни, след изтичането на които връзката между двама души се превръща в интимна? Разбира се, такова няма. Ще го научим след месец или два - при следващата поправка на същия закон".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 10 месеца

Вярно е, че Гешев от години служеше безотказно на мафията. Това никой не може да го отрече. Но едновременно с това е вярно, че тази Сглобка е най-гадното нещо, което можеше да се случи на българите в страната, както и на прогонените от грабителския Борисовски режим в чужбина. Според постановката на А. Василев това ще продължи до момента, до който "Бойко се страхува от Гешев и от президента". Тогава, по схемата, това неистинско правителство ще замине в историята, както и този абсурден парламент.

23

Анонимен

преди 10 месеца

ГЕШЕВ ТИ СИ УМЕН И СИЛЕН МЪЖ И ТАЯ РОЛЯ НЕ ТИ ОТИВА- ОТДРЪПНИ СЕ, РАЗМИСЛИ И ВЛЕЗ ОТНОВО СИЛЕН А НЕ ДУДНЕЩ....

22

Юрист

преди 10 месеца

Щом и Гешев прави за смях марионетките на Посолството...

fallback