Снимка: БГНЕС

"Ние вкарахме едни неправителствени организации в абсолютно всеки сектор на държавността. Голяма част от промените се правят през различни НПО.

Още по темата
Сега в новия закон неправителственият сектор е много сериозно застъпен. А всъщност, това е работа на държавата – и образованието, и възпитанието, и грижата за българските граждани е работа на държавата. Не на някакви самозвани неправителствени организации." Това мнение изрази в интервю за БНР Александър Сиди от ВМРО.

"Въпросът е в липсата на здрави морални устои в обществото, за които същите тези хора 30 години наред получават пари, за да правят всякакви глупости в образование, в държава, в съдебна система."

Сиди призова "да спрем да се занимаваме с това какво иска едно или друго неправителствено сдружение или организация и да започнем да си вършим работата като държава".

"Бяха натоварени тези текстове с друг смисъл, след което Европейският съюз през всичките свои институции налага силово тази конвенция, за която българският Конституционен съд каза, че е невъзможно да бъде приета в България. Ето в това е проблемът - когато се опитваш да решиш един проблем, но в него слагаш нещо през задния вход.  Когато искаме да решим един въпрос, трябва да седнем и ребром да го решим."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase