Снимка: Президентство на България
fallback

Президентът Румен Радев подписа днес указ, с който насрочи за 29 октомври 2023 година изборите за общински съветници и за кметове.
 
Държавният глава определи датата след работна среща с представители на ръководството на Централната избирателна комисия.

В разговора бяха обсъдени спецификите на местния вот и предстоящата работа по организацията на изборния процес. От ЦИК запознаха президента с техническите и логистичните особености, с които комисията трябва да се съобрази за местните избори, и готовността й за тяхното провеждане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Анонимен

преди 1 година

До Tенгри кан Времето на крепостните щеше да е, ако бяхме под руска власт. За твой ужас - не сме;

35

Tенгри кан

преди 1 година

Идва времето на крепостните селяни по селата да гласуват за тези дето ги ранат с фирмите си; идва времето на големия селски тарикатлък, на хитрите свраки;))) на ласкателите и подлизурковците, на играчите-схемаджии с многото пари;))) Тук, политическите партии са само абревиатури на Задкулисието и показват кой колко пари, власт и влияние има. Кметовете идват от схемите с парите, крепостниците ги легитимират с вота си и са предварително известни след като играчите се разберат;)))

34

Анонимен

преди 1 година

За възрожденците скоро няма да остане българин, когото да не заплашват. Обидени, че мнозинството не мисли като тях, те са против: другите партийни членове без БСП, омбудсмана, правозащитните организации, ромите, евреите, чужденците, ако не са руснаци, слабите немускулести хора, бежанците, гейовете, инакомислещите.... буквално всеки втори. Агресивен фашизъм.

fallback