Снимка: БГНЕС

Проектът за промени в Конституцията е юридически неграмотен и това се вижда както от конституционалистите, така и от гражданите.

Това каза президентът Румен Радев, предаде репортер на БГНЕС.

"След едно много дълго подгряване на публиката за предстоящи чудодейни промени в правосъдната система, подчертавам, правосъдна реформа, обществото ни очакваше да види работещи решения, така че да водят към повече справедливост и отчетност, към по-малко политизация на съдебната система, към повече предвидимост и по-бързо съдопроизводство", подчерта Радев.

"Колкото по-ниска е легитимността на едно управление, толкова повече то е стреми да закрепи своята власт с административни и силови мерки. Явно управляващите виждат в служебните кабинети някаква заплаха. Но явно заплахата е от осъзнаването на контраста – особено между последния служебен кабинет и последните работни правителства. Докато те създаваха кризи – служебното ги решаваше."

Според него последното редовно правителство е демонстрирало управленска немощ и разпад поради неопределими вътрешно-политически противоречия.

“Докато управлявахме ние демонстрирахме решителност и работа за хората. Служебният кабинет реши всички въпроси с високите цени на горивата, написа всички закони по плана за възстановаване, докара дори “Лукойл” да се регистрира в България. Сега още щяхме да стоим на цени на бензина от 3,50 лв., но като гледам пак ще се върнем там”, добави Радев.

Той смята, че всяка промяна в законите, която се прави заради някаква личност е грешен подход и той се връща с обратен знак към тези, които го правят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase