Снимка: БГНЕС

Въпреки, че депутатите се захванаха със законодателната дейност и напрежението временно беше стихнало, депутатът от ПП-ДБ Искрен Митев отново нажежи обстановката, за което заместник-председателят на НС Никола Минчев му наложи санкция забележка, предаде репортер на БГНЕС.

Народните представители се захванаха със законопроекта за прекратяване на концесията на пристанище "Росенец" и това доведе до спорове в пленарна зала. Искрен Митев от ПП-ДБ заяви: "Виждаме, че от началото на дебата за "Росенец", че двете политически партии, които едните са известни като шпионите на Русия в залата, а другите лично посланикът на Русия у нас Митрофанова каза, че ще гласува за тях, са единствените политически партии, които явно не искат да защитават българския национален интерес, а интересът на чужда държава", каза Митев.

Последва и отговор от страна на Борислав Гуцанов от БСП, който настоя заместник-председателят на НС Никола Минчев да наложи наказание на Митев "за лъжите, които изрече от трибуната за БСП".

Петър Петров от "Възраждане" коментира, че "такива провокации като от лицето Митев" водят до напрежение в пленарната зала. Той също призова при провокации председателят на НС или да отнема думата или да налага наказание.

"Налагам санкция на Искрен Митев за обидата към БСП. Налагам дисциплинарно наказание забележка", заяви заместник-председателят на НС Никола Минчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase