Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че във вторник е била финализирана управленската програма и следващата седмица ще бъде подписано споразумение с ПП-ДБ.

"Така, както Христо Иванов иска именно за този механизъм, включително и как ще се обявяват подобни решения, защото те са в полза на трите партии, трите коалиции. Те са в полза на България", посочи той, цитиран от БНР.

Още по темата

От своя страна Христо Иванов обясни, че тече процес по съгласуването на управленската програма.

"Остана да приемем една рамка, която да описва процедурите точно как ще се извършат, съгласуването както по отношение на текстовете на законопроектите, така и по отношение на назначенията в регулаторите. Вие знаете, че ние настоявахме за това нещо от самото начало", припомни той.

Според него спорът дали двете формации са в коалиция е самоцелен, защото фокусът трябва да е насочен към резултатите.

"Никой от нас не крие, че ние имаме това общо управление, защото е необходимо, а не защото това е нашето политическо предпочитание, но оттук нататък ние трябва да направим най-доброто за страната, след като това е необходимо, и това може да се случи с един ограничен набор инструменти, които ние трябва да приложим добре. Моят фокус са резултатите, а не имиджовите опаковки", каза Иванов.

ДПС не участва в управлението, увери депутатът Делян Пеевски.

"ДПС не е във властта. Ние ще участваме в процеса за тези регулатори, където се изисква това мнозинство. Другите неща са изцяло прерогатив на управлението. Ние не участваме в това управление. Още когато гласувахме, казахме, че даваме шанс на България да има стабилно управление, евроатлантическо. Нищо повече", коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase