Снимка: БГНЕС
fallback

Гледах дебатите в Парламента за предопределения избор на Димитър Радев за шеф на БНБ. Всъщност дебати нямаше, пише Слави Трифонов във фейсбук.

Мразя да се изразявам така, но още преди две седмици в един мой пост, ви казах за договорката в сглобката, а именно, че ГЕРБ, ПП/ДБ и ДПС са се разбрали Димитър Радев да е управител на БНБ, а подуправители да бъдат Чобанов от ДПС и Гюров от ПП.

И днес стана точно това. С гласовете на ГЕРБ, ПП/ДБ и ДПС беше избран Димитър Радев, а след това той обяви, че негови подуправители ще бъдат Чобанов и Гюров. Каква красота!

Аз съм Нострадамус! Всъщност не съм разбира се. Просто тройната коалиция, която управлява България в момента е толкова прозрачна, че през нея всичко се вижда.

Само журналистите не виждат. Тъжно е, но е факт, казва Трифонов. Как така при кандидатурата на Каримански за шеф на БНБ преди година журналистите видяха, че той е работил в Инвестбанк, оповестиха го на всички и твърдяха, че това е толкова лошо, че направо е страшно.

А сега кандидатурата на Станимир Михайлов, който е предложение на ПП за шеф на Здравната каса, журналистите не виждат, че и той е работил в Инвестбанк. Не виждат, бе! Кво можеш да им кажеш като не виждат. Виждат Каримански, но Станимир Михайлов не го виждат. Той е невидим. „Ей, това не е истина“, казах си аз. „Не може да няма свобода на словото. Я, да се засиля и да скоча в гнездото с осите“.

Просто такава ми е натурата. Обичам оси и реших да дам интервю на „Капитал“. Тъй и тъй не давам много интервюта, казах си: „на „Капитал“ сигурно ще съм им интересен. И без това са писали толкова много за мен. Сега ще могат да пият вода от извора“. И накарах мой представител да се обади на главния редактор на „Капитал“.

Главният редактор казал: „Ауу, това е много интересно.“

След което казал: “Аз ще се обадя утре“, което на български означава- „ще се обадя, ама друг път“. И така вече няколко дни не се обажда. Така е, те са си в правото да взимат интервю от когото си искат. Само че откакто ПП влезе в коалиция с ГЕРБ и ДПС, Прокопиев стана приятел с Пеевски и сега явно интересните за интервюта в „Капитал“ ще бъдат други личности. Тоест „Капитал“ е официоз на властта, а ПП означава „Прокопиев – Пеевски“ и аз не мога да дам интервю за „Капитал“, защото не ми е там мястото и никога не съм работил в Инвестбанк, подчертава Трифонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

Тихомир

преди 9 месеца

Стига се оплювали личността на пишещия, вземете да се вгледате в това което пише - истина ли е или не? Тоест ако някой делегитимиран, според Вас, пише истината, то тя автоматично става неистина??? Нема се оправим докато този който не харесваме политически ни казва истините, а ние отричаме да повярваме, понеже СЛЯПО вярваме на "наште хора".

48

Анонимен

преди 9 месеца

Тоя пък с неговата тройна коалиция е решил да привлича електорат. За 33 години не е казал една крива приказка срещу Доган при условие че със всички други се подиграваше, ама сега много разбира от тройните коалиции. Има ни за късопаметни като неговия електорат.

47

ми да

преди 9 месеца

ти си Наполеон бе .

fallback