fallback

На председателския съвет наистина е имало разбирателство председателските места в комисиите да бъдат разпределени пропорционално, според това кой как е представен в парламента. Ние нямаме претенции да имаме много комисии. Ясно ни е, че с представителството, което имаме в момента, една комисия е това, което може да получим. За нас беше важно да се спази този принцип. Както каза в НС г-н Тошко Йорданов - участвайки предишния път в управлението, сме правили грешката да не позволяваме останалите партии да получават председателски места в комисиите. Това каза депутатът от "Има такъв народ" Ивайло Вълчев в студиото на "Денят ON AIR".

Пред Bulgaria ON AIR той заяви, че каквото и да се случи с председателствата, то няма да промени принципа на работа в комисиите. Вълчев не каза дали ще излъчат председател на предвидената им комисия.

"Не сме разговаряли по този въпрос. Това е опит да се придаде добър вкус на нещо, което изначално няма такъв. Или нещата се случват честно, не после, когато някой се е опитал да промени правилата в последния момент. С нас все още не е разговаряно. Ако се стигне дотам, ще поискаме мнението на другите две парламентарни групи, които излязоха от залата, заедно с нас", обяви депутатът от ИТН.

Вълчев коментира и кандидатурата на Димитър Радев. "Г-н Трифонов направи едни прогнози, които засега се сбъдват. Няма как да бъдем "за", защото присъстваме на една предварително уговорена игра", настоя депутатът.

Депутатът от ИТН изказа мнение и по темата с оръжията за Украйна. "Не е въпроса дали се случва явно или не, а дали тези, които го правят - намират аргументите. България не трябва да остава без нищо, което е нужно за нейната национална сигурност, докато не получи повече от същото или по-добро от него", категоричен е Вълчев.

Вижте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Краси

преди 10 месеца

Как се подмазва на палячото Чалгаров!

4

Анонимен

преди 10 месеца

Рядък тъ панар. Като шефа им Чалгаря и всички около него.

3

Анонимен

преди 10 месеца

Ивайло Вълчев и Александър Вълчев.....,това са единствените свестни хора на Станислав Трифонов.

fallback