Снимка: БГНЕС

"Първите 5 месеца управление на служебния кабинет доведоха до 1,2 милиарда лева дефицит. Само след един месец управление на кабинета "Денков" този дефицит беше компенсиран и вече държавата е на излишък от близо 200 милиона лева".

Още по темата
Това заяви Венко Сабрутев от ПП-ДБ в ефира на Нова.

"Пари за заплати може да има, когато има реални приходи в държавата", обясни Сабрутев.

Той добави, че бюджетът, който се гледа в момента в НС, е изготвен за 2-3 седмици, а преди това 6 месеца  служебният кабинет е забавил внасянето на бюджет.

"Това, което правим е в този бюджет да заложим подоходни политики там, където е наистина най-належащо. Увеличаваме заплатите на учителите в училищата и в детските градини, защото там има драстично изоставане в доходите. Увеличаваме пенсиите с още 12%. Увеличаваме парите в държавната администрация, в общинска администрация. Рекорден бюджет за образование. Капиталови разходи – отново рекорден бюджет", каза депутатът.

"Когато спрат течовете, държавната хазна ще се напълни", продължи депутатът.

Той разясни и мерките. Идеята да се плащат заплати само по банков път, ще се отнася до компании с над 50 служители.

"Искаме държавата да влезе в ролята си и да изсветли тези сектори, където не се плащат реалните заплати и не се осигуряват хората на реалните заплати. Един ден, когато тези хора се пенсионират, те да имат справедлива пенсия. Тази мярка ще постигне и равнопоставеност в бизнеса", каза Сабрутев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase