Снимка: БГНЕС

След днешната среща и тази ползотворна дискусия, Димитър Радев ще има нашата подкрепа.

Това заяви съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков след срещата с кандидата на ГЕРБ-СДС за управител на БНБ Димитър Радев, предаде БГНЕС.

“Това е точно начинът, по който искаме да се взимат този тип решения - информирани, а отговорите на въпросите ни са изцяло в посоката на нашата програма. Може би най-важното заключение от дискусията е, че България трябва да бъде в Еврозоната не по-късно от 1 януари 2025 г. БНБ и парламентът ще работим заедно да постигнем тази цел.

Другото, за което се обединихме е, че комисията КВЕС /Комисия по европейските въпроси и контрол на европейските фондове/ ще бъде със задачи за Еврозоната и Шенген. По този начин координацията между правителство, БНБ, парламент, да се случи в синхрон, така че да постигнем тези общи цели”, добави Петков.

Димитър Радев каза, че целта трябва да бъде да се присъединим най-скоро в Еврозоната, но не по-късно от 1 януари 2025 г.

“Много е важно, че политическата подкрепа за процеса се разширява, защото без такава политическа подкрепа целта ще бъде нереалистична. Амбициозна цел, но изпълнима”, коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase