Снимка БГНЕС

Спомняте ли си грабежа на века и за изнесените от банковите офиси сакове и чанти, натъпкани с десетки милиони корупционни държавни пари преведени иначе като аванси за още незапочната АМ "Хемус"?

Това заяви Гроздан Караджов от ИТН от парламентарната трибуна, предаде БГНЕС.

"Логично е една част от залата да са потънали в "некоалиционна" амнезия. Нека да им припомня собствените им твърдения от 2021 - "да кажем, че от 70-80 млн. лв., колкото авансово са се превеждали на компании, представящи се за строители на магистрали, са се отделяли 30-40% от средствата като са се насочвали към една политическа партия - ГЕРБ". Изведнъж вчера регионалният министър на ПП се обърна на 180 градуса и реши, цитирам, да ускори изграждането на Хемус и направо предложи да затворим вече дебата за ин хаус договорите, да спрем да говорим за грабежа на века. Видите ли, тези договори, този грабеж на века, се били санирали, оздравели са, така да се каже. Всякакви прави съображения срещу тях вече били с изтекла давност. Нещо повече - според министъра на ПП цените вече му били ниски и трябва спешно да бъдат индексирани".

Според Караджов ПП "бетонира и мултиплицира" порочните модели на управление. "Това най-ярко личи в областта, където тя най-яростно се изразяваше като уж пазител на новия морал - регионалното развитие. Преди две години ПП обявиха война на ин хаус договорите, защото били грабежа на века, а днес вече смятат да ги довършат ударно и без никакви промени", коментира той.

По думите му от същите 8 фирми се строят тези магистрали, които бяха обявени за "бебетата на Караджов". "Явно днес вече сте осиновили бебетата в ПП, която хем може да е майка, хем може да е мащеха - според келепира. И неслучайно и тези цени на бебетата ще бъдат индексирани, ще бъдат увеличени, за да има и за новите корупционери", каза още Караджов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase