Снимка: БГНЕС
fallback

"Нямаме чувството, че държавата се управлява от хора, които знаят как да я управляват." Това заяви пред БНР Михаил Кръстев - икономист и член на Съвета по икономически и публични политики.

Oще по темата
Запитан за договорките за ключови назначения в различни институции Михаил Кръстев посочи, че според него има "изключително инфантилен подход по отношение на управлението на държавата".

В предаването "Преди всички" той изказа мнение, че "има дефицит на публичното говорене за финансите на държавата от много години, най-различни патологии, които се наложиха в това говорене". Според него през последните 2 години, "в опитите ни да замажем очите на европейските ни партньори, на еврогрупата по-специално, че покриваме критериите за еврозоната, макар да не ги покриваме, започнахме да говорим за 3% дефицит".

Дотук, в първите 5 месеца на годината имахме натрупан дефицит. През юни той се компенсира от корпоративния данък и сега сме на съвсем лек излишък. Но ако погледнем първото полугодие на миналата година, имаме влошаване на финансовата среда с 1 милиард на фона на големи предстоящи разходи, поясни икономистът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

ЗАЩО

преди 10 месеца

Най-*** за България беше Одобрение на Касетъчни Бомби . Пичове и пички .

39

баба мара

преди 10 месеца

кога цър-ву-ли-те са управлявали правилно в последните 30 години ние сме орисанида тънем в прос-то-тия

38

Румен Радев БКП

преди 10 месеца

Е старая се....

fallback