Снимка: БГНЕС
fallback

"Ние вчера пожелахме на президента Володимир Зеленски в най-скоро време Украйна да станат членове на НАТО и ЕС, защото от наша гледна точка сега, когато целият демократичен свят е изразил подкрепата си и съпричастността си към Украйна, е много лесно някои политици да се опитват да трупат политически активи и дивиденти с позициите си“, заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.


Той припомни, че още в самото начало на войната, на 24 февруари м.г., ДПС е предложило декларация, осъждаща агресията на Русия.

„Тогава управляващата коалиция и мнозинството в Народното събрание бяха решили да се занимават с членове, точки, запетайки, вместо да видят, че комшията гори“, коментира  Карадайъ.

„За разлика от тях обаче ДПС е последователно в своята политика, така беше и преди 33 години, когато благодарение на философията на толерантността и заедността на българския етнически модел, България беше единствената държава на Балканите, която осъществи мирен преход от комунизъм към демокрация. И тогава Ахмед Доган заяви от трибуната на НС, че мястото на България е в ЕС, но пътят към него минава през Босфора, през членството в НАТО“, каза още той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

BG

преди 10 месеца

Ти на кои членси на Боковия или Догановия

32

Понамалеха им

преди 10 месеца

Порциите за кражби.Нищо не остана за крадене.Сега чакат от фондовете на Европа да гепат ама тия не са християни за да чакат сухи пари,кючеците.

31

Анонимен

преди 10 месеца

А пратихте ли писмо до дядо Коледа.. Да хване дикиш...

fallback