Снимка: БГНЕС

"Ние вчера пожелахме на президента Володимир Зеленски в най-скоро време Украйна да станат членове на НАТО и ЕС, защото от наша гледна точка сега, когато целият демократичен свят е изразил подкрепата си и съпричастността си към Украйна, е много лесно някои политици да се опитват да трупат политически активи и дивиденти с позициите си“, заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.


Той припомни, че още в самото начало на войната, на 24 февруари м.г., ДПС е предложило декларация, осъждаща агресията на Русия.

„Тогава управляващата коалиция и мнозинството в Народното събрание бяха решили да се занимават с членове, точки, запетайки, вместо да видят, че комшията гори“, коментира  Карадайъ.

„За разлика от тях обаче ДПС е последователно в своята политика, така беше и преди 33 години, когато благодарение на философията на толерантността и заедността на българския етнически модел, България беше единствената държава на Балканите, която осъществи мирен преход от комунизъм към демокрация. И тогава Ахмед Доган заяви от трибуната на НС, че мястото на България е в ЕС, но пътят към него минава през Босфора, през членството в НАТО“, каза още той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase