Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Украинският президент Володимир Зеленски е предал списък с въоръжение и боеприпаси, нужни на украинската армия, при вчерашното си посещение в България. Това заяви министърът на отбраната Тодор Тагарев преди извънредно заседание на Комисията по отбрана рано тази сутрин в парламента.

Oще по темата
На въпрос дали Зеленски е поискал ПВО системи, тежка бронирана техника, брегови ракетни комплекси Тагарев отговори: "Всичко, без летателни средства."

По думите му в момента се правят разчети как може да се изпълни искането на Киев.

До момента България е изпратила една хуманитарна и една военнотехническа помощ, като в напреднал етап е втора военнотехническа помощ, припомня БНТ.

Ако се удовлетвори искането на Зеленски, това ще бъде трета по ред. Страната ни декларира също и готовност да участва в европейската инициатива за предоставяне на артилерийски снаряди за Украйна.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

262

...

преди 11 месеца

До тяДокато Русия не ги ликвидира!

261

Анонимен

преди 11 месеца

Според социологическо изследване в Украйна, доверието към Валерий Залужни е 102%. Чакай, чакай, момент - а откъде са се взели тези 2%? Военнопленници. :)

260

А Атентант с/у Зелек

преди 11 месеца

В предаването На Дъдъшашкън ДъДъникойф,наричания "Адвокате" сравниЗеленски с Рейган и то подчертано некато артисти а катополитици.Адвокатът посочи че Рейгън ликвидирал Социялизмата.Какво тогава в Украина Зеленски ликвидира?Колко социялисти Рейган изби на територията на СИВ?Колко украинци на украинската територия изби Зеленски?Адвокатът най остро нарече Рейгън Крадец,Убиец, Нахалитет,Наркоман,Мошенник,Фашист,сравнявайки Рейгън с украинския убиец наркоман и фашист Зеленски.Атентат имаше с/у Рейгън

fallback