Снимка: БГНЕС

Бившият американски президент Доналд Тръмп е бил номиниран за кмет на Пловдив на събранието на ГЕРБ в район "Южен", съобщават от "24 часа".

Кандидатурата му е била издигната, след като бившият кмет на района Людмил Русанов е предложил за поста Дани Каназирева, която беше част от ГЕРБ, после беше изключена и създаде партията си "Съюз за Пловдив", но след това Бойко Борисов я направи областен управител на Пловдив, беше и депутат

При номинацията на Каназирева е избухнало недоволство и тогава е бил предложен и Тръмп на принципа "Щом всеки може, да номинираме и него". Той обаче няма да има шанс да влезе в надпреварата за кметския пост, защото след това името му е оттеглено.

В ГЕРБ текат районни конференции, на които се правят предложения за кандидати за местните избори. С номинации за кмет на Пловдив са бившият градоначалник Иван Тотев  и ръководителите на районните администрации в "Тракия" Костадин Димитров, в "Централен" Георги Стаменов, в "Южен" Костадин Язов и в "Западен" Димитър Колев. За ръководната позиция в голямата община е бил предложен и кметът на "Източен" Иван Стоянов, но той си е направил отвод. "Не е детската ми мечта", обясни той пред "24 часа".

Събранията продължават и тази вечер са наред организациите в "Северен" и "Западен".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase