Снимка: БГНЕС
fallback

Депутатът от ПП-ДБ Никола Минчев заяви, че изборът на нов главен прокурор от следващ Висш съдебен съвет ще бъде много по-легитимен, отколкото от настоящия кадрови sсъвет с изтекъл мандат.

Oще по темата
Така той коментира внесената в деловодството на НС декларация заедно с ГЕРБ и ДПС с призив към ВСС да изчака с избора на нов обвинител номер едно след промените в Конституцията и произнасянето на Конституционния съд:

"Изборът на тази фигура трябва да се случи и, на първо място, след промените, които предвиждаме в Конституцията и които, по общото мнение общо съгласие, ще засягат както самата фигура на главния прокурор, така и съвета, който го избира - ВСС. Много по-легитимен ще бъде един избор, който да бъде направен от обновения вече кадрови съвет, отколкото от сегашния, който впрочем не показа и с избора си на изпълняващ длъжността главен прокурор, че е способен на обективен, безпристрастен и качествен избор".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Lina

преди 10 месеца

Този , милият, до вчера е разнасял само папките в кантората на мама, днес говори за право

10

Анонимен

преди 10 месеца

Тоз дали е минавал покрай правото изобщо? Толкова ли не можете поне двама-трима читави нормални юристи да намерите от някъде? Няма "по-легитимен" и "по-малко легитимен" избор. Изборът или е законосъобразен или не е. Междинни положения няма.

9

Анонимен

преди 10 месеца

Минчо, седни си! Слаб 2.

fallback