В състояние на политическа криза сме. Тя ще се задълбочава, защото партийната система буксува. Бойко Борисов си играе с "Продължаваме промяната - Демократична България", единият ден ги обижда, друг ден им казва, че ще отстъпи. Той генерално отстъпи. Него го интересува собствената му персона. Държавата е заложник на неговия имунитет. Реални резултати от това управление няма. Това коментира политологът Калоян Методиев в студиото на "Денят ON AIR".

Според него Бойко Борисов запушва политическата система на страната и е основният проблем, за да "тръгнем към стабилизация".

"Все още не е правена ревизия на служебния кабинет. Имаше обещания, но нещата забуксуваха. Тръгнахме в кривия коловоз с една смешна съдебна реформа, с пазенето на Борисов. Нямаме реални резултати от това управление. Махнаха Гешев по средата на неговото усилие да заработи като истински главен прокурор", смята политологът.

Пред Bulgaria ON AIR Методиев заяви, че Радев използва партиите като боксова круша - да излиза от време на време и да ги обвинява.

"Играе колаборативно или близо с Бойко Борисов и не изпълнява Конституцията. Нямаме президент, който по такъв начин да нарушава Конституцията. Да, трябва да свика Съвета. Той се опитва да стои отстрани като ментор и да се намесва негативно в партийната система", настоя гостът.

Готви се нов политически проект под крилото на президента, смята Методиев. "Ще се търси прехвърляне от служебния кабинет и популярността, която натрупаха определени лица, да се капитализира в гласове на местния вот, да се направят ядки по места чрез кметове и общински съветници, които ще послужат за основа на бъдещия президентски проект", прогнозира той.

Политологът определи като интересен процеса във Facebook по късането на партийните книжки и началото на прехода. "Симпатизантите се отричат с постове след вчерашния ден. Процесът на разочарование е много голям. Могат да се изметнат от обещанието си", каза още Методиев и коментира изпращането на военна помощ към Украйна.

"Тагарев е човек, който не предизвиква еднозначни чувства. При това разделено общество трябваше да се търси по-балансирана кандидатура за министър на отбраната. Вътрешната ни политика е трагична", категоричен беше гостът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase