Снимка: БГНЕС
fallback

ВСС отказа да освободи Ясен Тодоров като заместник-директор на Националната следствена служба, предаде репортер на БГНЕС.

Това стана с гласа 7 “за” и 1 “против”.

Светлана Бошнакова от ВСС отбеляза, че поддържа своето становище от 31 май - тя приема предпоставките, че директорът на НСлС може да прекрати правомощията на своя заместник, но ще гласува против внесеното решение.

Решението може да се обжалва в 14 дневен срок във ВАС.

БГНЕС припомня, че на 12 май директорът на Националното следствие Борислав Сарафов, който в момента е изпълняващ функциите главен прокурор Борислав Сарафов внесе искане за освобождаване на Ясен Тодоров от длъжността заместник-директор на Националната следствена служба (НСлС). То беше внесено във Висшия съдебен съвет (ВСС) и отправено до Прокурорската колегия на ВСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 10 месеца

Гешев можеше да направи реформата в съдебната система, да се бори с корупцията по високите етажи, да пусне Барселонагейт, да изгони Мафията от ВСС и съдебната система. Попречиха му съдебната система да се самореформира отвътре. Реформаторите пак са отвън и Мафията си пази хората отново. Първата стъпка на Промяната беше в грешна посока и реформата свърши. Боко пак е вътре в съдебната система и си спира делата.

8

Анонимен

преди 10 месеца

До леля Пенаакъла ти е колкото на Леля Пена ако не и по-малко... човек да коментира първо трябва да се информира...

7

Анонимен

преди 10 месеца

А за какво трябва да го махнат, за това че каза истината в полза на Гешев ли, трябваше ли да лъже?

fallback