Снимка: БГНЕС
fallback

„Допуснатото за разглеждане искане на Гешев в КС се явява пречка за избор на нов главен прокурор. Парламентът освен това трябва да избере нов Висш съдебен съвет.“ Това каза депутатът от ПП-ДБ Йордан Иванов пред БТВ.

Конституционният съд ще се занимава с това противоконституционен ли е механизмът, по който главният прокурор се освобождава с 13, а не със 17 гласа във Висшия съдебен съвет.

Според Иванов е много важно да се разгледа първо съдебната реформа.

Oще по темата

„Защото тогава, когато успеем да намерим достатъчно широка платформа, на която да стъпим в българския парламент, това би дало над 180 гласа и тогава се минава по-ускорен начин“, допълни Иванов.

„Днес не е разглеждан имунитетът на Борисов. Днес гласувахме процедура на БСП да бъде допуснато в зала за разглеждаме имунитета на Борисов като не става дума само за него, но и за всички други народни представители, като ние гласувахме против, защото има създадена комисия и този въпрос с имунитета ще бъде разгледан буквално след няколко седмици“, каза Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 10 месеца

Сега си оправете закона и върнете Гешев на поста му и да ви почва...

6

Анонимен

преди 10 месеца

Жалко че повече като Гешев няма да има просто защото всичко видяха какво става когато просто си вършиш работата на такава позиция . Така че който и да дойде на неговото място , едва ли ще свърши нещо кой знае какво .

5

Анонимен

преди 10 месеца

Жалко Гешев тръгна добре ги беше метнал сичките хахахаххаха .. Гешев е първия който се изправя ЕВАЛА !!!

fallback