Снимка БГНЕС
fallback

Лидерска среща между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС ще се проведе през следващите дни, за да се изгладят противоречията. Това обяви премиерът Николай Денков, който също ще участва в разговорите. Той припомни, че всички назначения на министри, техните заместници и на областни управители се съгласуват с ГЕРБ-СДС, което бави процеса.

По думите на премиера договарянето на коалиционно споразумение би отнело месеци, предава БНР.

"Надявам се да стигнем до ротация и работя много упорито за това нещо. Да видим дали, когато се смени премиерът и химикалката е в другия министър-председател, дали и той ще има тази възможност да бъде търпелив, както съм аз в момента, за да търсим консенсус. С г-жа Мария Габриел работим много добре, спокойно, обсъждаме, но и тя е подложена на много сериозен натиск от хора от средите на ГЕРБ".

Oще по темата

За новия пакет от военна помощ за Украйна премиерът потвърди, че това, което ще даде страната ни, е аналогично на това от първия транш и ще се предоставя на етапи. Денков беше категоричен, че страната ни е изпуснала преди 10 - 15 месеца някои от възможностите България да получи заместващо въоръжение за армията:

"Бих казал, че това отразява политиката на служебното правителство – то не се е интересувало как да използва тези възможности. Още по-ярък пример е възможността за включване на нашия военнопромишлен комплекс в производство на снаряди с подходящи инвестиции по натовски стандарти".

Редовното правителство разработва концепция за предоговаряне на Плана за възстановяване и устойчивост в частта за затварянето на въглищните централи и мините от Маришкия басейн, за да се получи още тази година втори транш по плана, но това зависело и от приемането на необходимите закони от парламента. Искане за плащането от страна на ЕК трябва да се направи до края на септември.

Премиерът Николай Денков успокои, че работни места  в региона на Стара Загора няма да се губят:

"Няма застрашаване на позициите на хората, които работят в ТЕ "Марица-изток" 2, така че отсега искам да им кажа, че обсъждаме варианти, които са благоприятни за тях. В момента се опитваме за няколко седмици буквално да наваксаме това, което не е свършено много месеци назад".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

Баче Кики

преди 10 месеца

Ще стигнем до ротация не се притеснявай, всички ще ти се изредим отзад

53

Анонимен

преди 10 месеца

Както тръгнаха вашите министри, особено Тагарев и Славов, мисля че ще си останете само с надеждата. Гешев го няма и ББ е вече в стихията си. Очаквайте някой милиционерски номер. Язък за академика, който се остави да бъде параван на Боце...

52

Красимир Петрофф!!

преди 10 месеца

ПО-продажен от Тагарата до сега не сме имали в МО

fallback