fallback

Военният министър Тодор Тагарев обяви, че България ще предостави нова помощ и въоръжение за Украйна. Какво следва?

"Искаме да кажат пред българския народ какво правим - влизаме ли директно в тази война. Оставете военната помощ с 1 млрд. куршуми, прокрадват се идеи за изпращане на жива сила - лекари и санитари, така се почва. Започваме да набираме доброволци, не вярвам да има кадрови военни, които да отидат доброволци", коментира депутатът от БСП Георги Гьоков в студиото на "Денят ON AIR".

Oще по темата
По думите му България само губи с назначаването на Тодор Тагарев за военен министър.

"Неговите убеждения ни водят в открито влизане във военния конфликт. Този човек не е човекът, който е нужен на България в такава военна ситуация, наричат ги "ястреби" в натовските държави", добави Гьоков.

Пред Bulgaria ON AIR той посочи, че 80% от българите са против всякакво участие на страната в конфликта, включително с боеприпаси, с жива сила. Гьоков беше категоричен, че по времето на четворната коалиция, с министър на икономиката Корнелия Нинова, страната ни не е предоставяла пряко оръжие на Украйна.

"Ако по някакъв начин Корнелия Нинова беше подписала износ на оръжие за Украйна, досега щяха да бъдат извадени и развети публично тези документи", добави Гьоков.

"Защо се наливат и боеприпаси и средства в тази война, тя се разраства, ние имаме ли интерес от това, че да се включваме с нашите дребни възможности?", попита гостът.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

89

Обективен

преди 1 година

Адолф Тагарев иска да обявим еойна на Русия.

88

Не е ли ясно?

преди 1 година

Ако някой застрашава националната сигурност на България това е министър Тагарев. Да твърди, че войната няма да завърши докато "Украйна не освободи всички окупирани територии" означава че той очаква война до последният украинец. И, макар че не го казва ясно, но е готов да изпрати и български военни да воюват на страната на Украйна. Само да ни подсвирнат от САЩ и ще се включим в "коалицията на желаещите".

87

крал Марко

преди 1 година

абе, при толкова военни, полицаи и авджии и джурналя, толкова ли нема да се намерат българи-юнаци, да вържат Магарев и магаревци и да се приключи драмата

fallback