Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

"Целта ни беше да докажем, че прокуратурата се използва за политическа бухалка. Ние твърдяхме, че има дела на трупчета, които се използват в определени моменти от политически личности, смисълът на имунитета е да ги защитава от натиск, в случая от прокуратурата", това заяви депутатът от ПГ на ПП-ДБ Искрен Митев по повод разразилите се дебати около исканите имунитети на Бойко Борисов и Кирил Петков.

Той уточни, че в комисията цялата информация като доказателства ще стане публична, а ако депутат сам си даде имунитета - всичко остава в рамките на прокуратурата и засекретено като следствена тайна. Народният представител подчерта, че имунитетите на Кирил Петков и Бойко Борисов се искат по разследвания, които са от години. И създаването на комисия, която да е със срок на действие от един месец, няма да забави много правораздаването.

"Трябва да покажем ясно, че създаваме тази комисия не с цел да я бавим, а да осветли процеса. Смятам дори, че не трябва да има имунитети, ако някой се страхува за свободата си, едва ли мястото, където да се предпазва, е НС. Дори Борисов от 3 г. няма имунитет - твърдението, че е станал депутат, за да се пази от нещо, не е основателно", каза още Митев пред Bulgaria ON AIR.

Той не очаква някакви разкрития по "Барселонагейт", които да не са станали вече обществено достояние. "Ако е имало нещо ново и фрапиращо, то щеше да бъде използвано преди 49-ото НС", убеден е народният представител.

Митев добави, че не е случаен моментът, в който се случва искането на имунитети - когато е поискано отстраняването на Иван Гешев.

"Не коалиция на имунитетите, а театър на имунитетите гледаме, проява на борбата между прокуратурата и парламента, която няма място", коментира депутатът.

Гостът посочи, че все още не може да се говори за голямо доверие между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

"Ние не сме коалиционни партньори с ГЕРБ, а разчитаме на взаимното търпение, за да прокарваме законите, свързани с Еврозоната, Шеген", добави Митев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

Уикипедия

преди 10 месеца

"Коалиция се нарича такова сдружение по време на което участниците действат заедно за постигане на дадена цел, но водени всеки от собствения си интерес."

45

Анонимен

преди 10 месеца

Търпение нямаме ние, да са изнасяте по- бързо !

44

Алекс

преди 10 месеца

Напротив,Митев.Коалиционни партньори сте.Коалиция на имунитетите.И както всички партньори на ББ ще свършите на политическото сметище.Про100 Киро се доказа като такъв.

fallback