Снимка: БГНЕС

Независимият депутат Радостин Василев обяви, че създаденото от него "Гражданско движение Силна България" прераства в политическа партия.

В публикация във Facebook Василев посочва, че целта на новия проект е да продължи "войната срещу борбата срещу мафията, задкулисието и грабителите на родината ни"

"Последните дни преживяхме поредното политическо предателство спрямо надеждите и очакванията ни. Политическата класа не се вслушва в желанията на своите избиратели и ще бъде наказана. Всеки един смел, честен и почтен гражданин, който смята, че България е над всичко и не трябва да сме наведени пред чужди посолства, независимо дали става въпрос за САЩ, Русия или държава член на ЕС, е добре дошъл при нас", пише Василев.

Радостин Василев е депутат в последните четири парламента, като първо беше част от "Има такъв народ". Той обаче напусна партията и стана част от "Продължаваме промяната", след като 47-ото НС свали с вот на недоверие кабинета на Кирил Петков.

В 48-ия и 49-ия парламент Радостин Василев беше депутат от квотата на "Продължаваме промяната", но преди седмици разпространи запис от Националния съвет на партията, който породи политическа буря в държавата. Още тогава Василев заяви, че напуска ПП и възнамерява да създаде собствен политически проект.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase