Снимка: БГНЕС
fallback

"Няма никакво използване. Няма да допуснем и никога не сме допускали да бъдем инструмент на някой друг", категоричен бе пред БНР общинският съветник Борис Бонев от "Спаси София". Организацията представи план за София и призоваха всеки да се включи в битката за красив и подреден град.

Oще по темата
По думите му все още няма решение за общо явяване с ПП-ДБ на местните избори:

"Разговори за общи приоритети има, но аз не виждам никаква причина да съгласуваме с ПП или ДБ плана за управление на София на "Спаси София". Ние сме много диалогични и се съобразяваме с желанията на наши потенциални партньори, но това е планът за управление на София на "Спаси София". Ние сме независим, отделен политически субект и от ПП, и от ДБ, и от който и да било друг и имаме пълното право да имаме политики, за които да се борим, независимо дали нашите потенциални партньори ще ги припознаят или не".

Васил Терзиев е едно от имената, които се спрягат, потвърди Бонев в интервю за предаването "12+3" и добави:

"Познаваме го от доста години. Той е от години съмишленик на "Спаси София". Смятаме, че той е човек, който ако влезе в политиката, би било добре, защото има какво да даде и на София, и на държавата. Но решение кой ще е кандидатът за кмет, под каква форма той ще бъде издигнат и кои ще са участниците в тази кампания - това трябва да бъде взето, само ако има подписано коалиционно споразумение, каквото на този етап няма.

Разговорът тече от повече от 8 месеца. Доста сме напреднали в голяма част от казусите. Не е имало никакви спорове за позиции. Тук по скоро ако има от наша страна определени притеснения - те са свързани с това дали в някакъв момент София няма да стане залог за спокойствие на националната политика - за да няма изненадани, ние сме казали директно, че това за нас би било абслютно недопустимо и ние няма как да бъдем в коалиция, в която се пази ГЕРБ, защото ГЕРБ са всичко, което ние не сме", завърши Бонев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Хахаха,

преди 11 месеца

още един розов КирчУ :)

22

Цвети

преди 11 месеца

Ей какво прозрение ,стига бе ,не е за вярване.Наистина Фандъкова- ГЕРБ - не е лъжкиня,не е крадла,не е интригантка,няма нищо общо с левия бряг,не е злобна.......Наистина ГЕРБ са всичко ,което не сте вие

21

Супер

преди 11 месеца

А вие за нищо не ставате. Смучи София.

fallback