Омразата и агресията от парламентарната трибуна сякаш станаха ежедневие, станахме свидетели и на недопускане на депутата Явор Божанков да се изказва. Квалификациите към опонентите пък са неизброими.

Ще помогнат ли по-високи санкции, както поискаха от ПП-ДБ, да се спре подобно поведение?

"Не мисля, че по-високи санкции биха променили нещо. Тези инциденти са резултат от дълго трупано напрежение. По този начин трупат краткосрочни позитиви с ясното съзнание, че дългосрочните ефекти няма да са добри. На тези хора им е ясно, че чисто имиджово бързо може да бъдат изхабени. Когато две групи от хора се мразят, те очакват от своите политически представители също да се мразят. Подобни провокации са съзнателно непотискани", коментира пред BUlgaria ON AIR PR експертът Александър Христов.

По думите му е като при децата в пясъчника - има периоди, в които се сдружават, в един момент възниква конфликт и всеки е срещу всеки.

Според него, колкото повече информационната среда се претрупва с по-реакционни действия и цинизми, на теб ти се налага да правиш нещо по-извънредно, за да привлечеш вниманието на хората.

"Част от експертите съветват политиците да правят точно това, за да получат повече публичност", смята Христов.

PR експертът добави, че в някакъв момент обществото ще накаже политиците за това им поведение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase