Снимка БГНЕС

Изисква се огромна политическа смелост да правиш правителство, подкрепено от ГЕРБ, и конституционна реформа с подкрепата на ДПС. Очевидно е, че ДПС ще искат да вземат максималния политически кредит. Реабилитацията на Пеевски е едно от тях и той стана редовен гост в нашите стаи, заяви пред bTV депутатът от ПП-ДБ Даниел Лорер.

Той не знаел какво точно обсъждат лидерите му с Пеевски в парламентарните стаи.

Партия "Възраждане" се оказа пълен фейк, напълно фалшива, смята той заради вчерашното гласуване, при което хората на Костадин Костадинов не се включиха.

Бившият електронен министър отрече Румен Спецов да е политическо назначение. Вчера той бе възстановен като шеф на НАП, пост, който заемаше и по време на кабинета "Петков".

Като "лош политически вкус" определи Лорер решението да се освободят всички досегашни зам.-министри и го сравни с препоръката на президента Румен Радев да не реализира мандата, както и това, че той си замина преди да чуе химна и да види клетвата на новите министри.

Още по темата

Мисля, че се чувстваме горди, че в такава ситуация успяхме да постигнем редовно правителство. Видяхте, че първата политическа сила не успя да го направи, а втората успя със свои министри, обясни Лорер защо от ПП са решили да брандират страницата на Министерския съвет с лого на партията си.

Мисля, че е бил спонтанен изблик на гордост, каза той.

Относно преговорите за кабинет, той разказа, че ГЕРБ сами са настояли Асен Василев да е финансов министър.

Бюджет 2023 щяла да е първата цел на новия кабинет.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase