Снимка: БСП
fallback

Според Кристиан Вигенин от БСП има голямо недоверие към кабинета "Денков-Габриел" още на старта му.

По думите му ролята на опозицията не е да мисли на първо място за себе си и за своя електорален растеж, а да мисли за това как да контрира и да коригира неправилните действия на изпълнителната власт и на управляващото мнозинство.

"Ние като опозиция сме се справяли добре, а сега ще бъдем и доста облекчени, защото това пренареждане или прегрупиране, както го нарече в един запис зам.-главният прокурор Сарафов, ще доведе днес след гласуването да се види каква ще е картината. Оформят се три групи в този парламент - едната е управляващото мнозинство, което сглоби една доста безпринципна коалиция и още преди старта от самите лидери на това обединение беше заявено, че не се харесва на избирателите, че си нямат доверие. Безспорно една такава коалиция ще носи след себе си грешни решения и разочарование след разочарование за хората, които са ги избрали", подчерта Вигенин пред БНТ.

Според него втората група в парламента е крайната десница в лицето на националистите от "Възраждане", които от ден на ден стават все по-крайни. И една алтернатива на всичкото това може да бъде единствено БСП, която остана последователна във всичките тези години на политически турбуленции и на противоречия.

"Мисля, че сега се създава реална възможност БСП да изгради една реална лява алтернатива като единствена лява партия в този парламент. Лява, европейска и патриотична алтернатива на всичко, което виждаме. Нашата отговорност също е много голяма в една такава ситуация, както и на тези, които днес ще формират това обречено правителство", посочи Кристиан Вигенин.

По думите му ДПС ще играят ролята на поддържащ екип на сегашното управляващо мнозинство, защото бяха единствените, към които ГЕРБ и ПП-ДБ се обърнаха за консултации по отношение на евентуална бъдеща конституционна реформа.

По отношение на конституционните промени, Вигенин заяви, че са скептични към всякакви опити да се отварят по-широки промени в самата Конституция, защото експериментите от този парламент не биха били резултатни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Александър

преди 10 месеца

Как може вашия Първанов да се появява пред хората, помилвал убиеца Стависки и не защитил граничаря, изпълнил задължения та си? Идете в Турция и вдигнете ръка срещу полицай или жандар мерист и вижте кво ша стане!? Първанов трябва да си върне наг радата! ПОЗОР за БГ е вашата партия!

18

Александър

преди 10 месеца

От баш същата партия ви видяхме, другарю Вигенин!След няколко години ще ви избират само от Позитано 20! И едва ли ще се сберете за група в парлам ента! Благодаря за голямата пен сия- 75 лв от 98 *** за 23години служба в армията! 2001 избягах от БГ и се върнах 2022 за да изхр аня семейството си! Знаете ли на колко порти съм чукал?

17

Кире

преди 10 месеца

От кой?!?! От тези дето не са Ви включили ли?:) Щото докато бяхте с тях в правителство не лаехте:)

fallback