Снимка: БГНЕС
fallback

Съединението е възможно, когато най-талантливите заработят заедно, за да изведат България напред. Това заяви за бъдещите премиери, които ще се сменят на ротация през 9 месеца Николай Денков от ПП и Мария Габриел от ГЕРБ.

"Непрекъснато обсъждаме, че България е страна, която има много проблеми за решаване, но по-рядко говорим, че България е страна с много възможности и аз дълбоко вярвам, че България има светло бъдеще", каза той.

Според него във всяка страна има талантливи и можещи хора и това, което те правят, определя развитието на страната.

"Има и страни, където топ талантът излиза извън България и много от талантите в Силициевата долина са от Европа. Днес съм оптимист, това че Денков ще води правителство за първите 9 месеца, а Габриел за вторите 9 месеца ми дава надежда. Не знам дали всички осъзнават, че Денков е учен, от чиито трудове са използвали много други учени. Освен това той има административен опит като заместник-министър и министър. Габриел е невероятен талант и се е доказала в Европа", посочи Петков.

Той призова депутатите да ограничат острото политиканстване.

"Аз бих се радвал новините от НС да са скучни в следващите месеци – без скъсани ризи, без скандали, а да отраят поредния приет закон по Плана за възстановяване и устойчивост, за реформа в съдебната система, за институционална реформа. Време е да свършим работа, да докажем, че България може да е справедлива страна без корупция и всеки може да живее нормален живот", посочи Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

155

Христо Христов

преди 10 месеца

Браво! такива премиери заслужава евроатлантическа българия!

154

делфина

преди 10 месеца

До Чичо Манчо""Дано фотоапарата има лента.Като в оня филм.

153

Умни сте

преди 10 месеца

Всички пишете, но не ви видях на протеста вчера пред парламента. Всички само говорят, от това държава не става.

fallback