Снимка: БГНЕС

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ и депутатът от движението Делян Пеевски са гласували в подкрепа на кабинета "Денков-Габриел".

Карадайъ припомни, че ДПС е заявило позицията си, че няма да преми на ГЕРБ- СДС и ПП-ДБ да излъчат редовно правителство.

"Това за нас епърва крака към преодоляване на политическата криза. Българските граждани не искат да има шести поредни ненужни избори, гражданите искат спешно да преодолеем политическата криза, за да се решават проблемите на хората като според ДПС основният проблем, който очаква спешно решението, е спиране на прогресивното обедняване на българските граждани", отсече той.

"На 13 април имахме възможността да представим нашата позиция, когато имахме среща с Бойко Борисов, на която той каза, че за тях е много важно да направят правителство с ПП и ние заявихме че 49-ото НС има една много важна задача да се опита да направи съдебна реформа, а това не може да се случи без промени в Конституцията, а тези промени без ДПС няма как да се случат. Отговорът защо сме гласували „За“ е в този дух и смисъл заявка за нашето поведение в Комисията по конституционни въпроси. Ние заявяваме, че ще сме проактивни, защото само ДПС имаме представен проект за промени на Конституцията още преди година и половина", побави лидерът на ДПС.

Той призна, че се надява с новия кабинет ще се възстанови държавността и демокрацията.

Дилян Пеевски добави, че в ДПС очакват от правителството да извърши конституционната реформа.

"Кабинетът не го подкрепяме като кабинет, а подкрепяме конституционната реформа. Ние двамата ще сме в Комисията по конституционните въпроси", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase