Снимка: БГНЕС

Разговорите с ДПС се отнасят единствено за конституционните промени и осигуряването на конституционно мнозинство и това не е в противоречие с досегашните позиции на ГЕРБ.

"ДПС никога не се е противопоставялона на провеждането на евроатлантическа политика и на защитаването на подобни приоритети, така че не съм изненадан, че ще запазят тази линия на поведение. Не виждам защо се преекспонират нещата и се концентрира вниманието върху определен член на ПГ на ДПС, а не върху тяхното мнение като цяло. Това ми звучи по-скоро като спекулация на тези, които опонират на така сформиралите се мнения в Народното събрание", заяви Георгиев.

Той подчерта, че готвеното правителство не представлява коалиция с ПП-ДБ и определи позициите на президентна Радев срещу сформирането на кабинета като атака срещу парламентарната демокрация.

Кабинетът с ротационен премиер, който се подготвя с втория мандат е експертен, а хубавото е, че експертите са равноотдалечени от всички и в същото време всяка партия може да припознае министри в него, допълни той.

"На Радев в момента се отнемат лостовете, с които еднолично да управлява държавата. Това, че последните две години България беше под едноличното управление на един човек, е атака срещу парламентарната демокрация. Оттук нататък всеки коментар на президента Радев срещу сформирането на редовно правителство, е коментар срещу парламентарната демокрация", посочи Георг Георгиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase