Снимка: БГНЕС
fallback

Още от началото, когато се видя изборния резултат, на нас като отговорна политическа сила ни беше ясно, че е изключително сложна задача. За пореден път българският избирател каза на политиците, че трябва да се разберете и искаме да работите заедно. Това заяви пред БНТ Екатерина Захариева от ГЕРБ-СДС.

"Не случайно призовахме всички към отговорност. Абсурдно е това, което се случва в България - 2 години да не можем да съставим редовен кабинет. Държавата да е абсолютно в безтегловност, с разбити институции, с липса на доверие, със срив на парламентаризма и парламентарната република. Това, което ни води е интересът на България", каза Захариева.

Oще по темата
Тя подчерта, че от самото начало на преговорите най-сходни са позициите им с ПП-ДБ по отношение на икономическото развитие, на геополитика, бюджетната дисциплина, еврозоната и Шенген.

"Отговорността към България ни тласка да говорим с тях за кабинет и да направим всичко възможно и не малко компромиси, всъщност много компромиси. До сега направихме всичко възможно и мисля, че от тук нататък трябва да се направят компромиси и от другата страна", поясни Екатерина Захариева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 10 месеца

Е не съвсем интереса на България.Май търсите начин да откраднете някой лев.

25

Казаха ли ти го

преди 10 месеца

Защо не е подведен още под съдебна отговорност мъжа на тази отвратителница,който бе "главния архитект" и големия "лапач" на парите които взеха сем.Захариеви от хотела /подпорна стена / на българското Черноморие.

24

Ямболски цървуль

преди 10 месеца

Тази вярва ли си?

fallback