Снимка: БГНЕС
fallback

"Ако има данни за престъпления, прокуратурата трябва да действа. Но таймингът е много важен в случая. Къде беше тя досега?". Така обобщи в студиото на bTV проф. Пламен Киров искането на прокуратурата да свали имунитета на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов заради делото “Барселонагейт“.

"Прокуратурата е дълбоко нагазила в политиката - така се случва, когато политиката нагази в съдебната власт", коменитра професорът. Киров уточни, че двете власти не са изолирани една от друга, но в момента получваме резулатата от това, което е трупано с години между отношенията на двете институции.

По негови думи, вместо възелът между съдебните и политическите кръгове в страната да започне да се разплита, той се усложнява все повече.

"От вчера разбрахме, че Борислав Сарафов е дясната ръка на Петър Петров, известен като Петьо Еврото. Утре вероятно ще се появи още една НПО, което ще направи интервю с друг човек".

Според Киров основната идея в момента е имиджът на Сарафов да бъде опетнен. "Всъщност той е доста смел човек. За да тръгне срещу главния прокурор по този начин, се изисква доста смелост, а и опит." Професорът допълва, че действията на Сарафов не са лишени от професионализъм.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 10 месеца

Киров, Киров, и ти взе пачка от държавната субсидия. Много станаха милионери от трубадурстване. Голям бизнес е купуването и продаването на гласове по медиите.

12

Анонимен

преди 10 месеца

Професори,учени,интелектуалци,всички се натискаха да се доредят до джипката,а сега изведнъж видяха,че царят е гол.Големи "смелчаци",няма що.

11

Анонимен

преди 10 месеца

А всички вие къде бяхте досега да говорите!Защото всички виждахме и чувахме какво става,но никой не смееше дума да обели!

fallback