Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Продължава търсенето на успешната формула за управление. Вчера се проведе протест пред сградата на президентството, заради "острия" език на президента срещу коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България" при връчването на втория мандат.

"Това е откровена форма на шизофрения, защото само преди една година почти същите хора бяха пред президентството и призоваваха президента да застане срещу ГЕРБ. Сега същите хора защитават ГЕРБ, молят ги да управляват заедно и искат оставката и импийчмънт на президента. Не може човек да е толкова непоследователен във всичките тези политики, които иска да води", заяви депутатът от "Възраждане" Цончо Ганев в "България сутрин".

Той даде пример с постъпка на президента Желю Желев преди години, когато е отказал да връчи мандат на БСП и това е било прието от демократите тогава за нещо нормално.
Oще по темата

 "Когато президентът Радев им връчи мандат и им каза, че тяхното поведение е граничещо с национално предателство, същите тези казват, че това не е достойно. Не, напротив", каза Ганев.

"Тук не е Москва със сигурност, не е и Украйна, Киев или Вашингтон. Години наред обясняваме, че България в такова икономическо и демографско състояние сме най-бедната страна в ЕС, защото сме управлявани 33 години от хора, които се редуват да съгласуват всичко с американското посолство и евроатлантическите си партньори, и те не го крият. Това се приема все едно атакуваме нашите врагове", коментира депутатът пред Bulgaria ON AIR.

"Това, което виждаме, е странно за България. Да не отричаме фактите, които изкараха службите вчера, защото имаме форма на шпионаж", обясни смята Ганев.

"България е в много тежка ситуация. Бойко Борисов трябва да си даде сам имунитета, да бъде разследван, да бъде доказано или да бъде оправдан. Когато се повдигат обвинения за шпионаж и това, което беше изкарано от ДАНС и разузнавателното управление, имунитет не се сваля, директно се повдигат обвинения", каза депутатът.

Той сподели, че "Възраждане" няма доверие на главния прокурор, но се доверява на доказателствата, които в момента се повдигат за шпионаж и спрямо Бойко Борисов.

Според Цончо Ганев изходът от ситуацията са нови избори. "Възраждане" ще стане на първо място, вървим напред с мощни стъпки. Въпреки всичко, ние ще спечелим не самоцелно, а за да спрем това разграбване на държавата 33 години", категоричен е той

"Ако президентът иска да има правителство, което да управлява от гледната точка на национален интерес и да постави въпросите пред европейските институции за предоговаряне на условията ни за спирането на участието на България в този военен конфликт, трябва да даде мандата на "Възраждане". Ние няма да управляваме с нито една от другите партии. Ще дадем приоритети на държавата и ще им кажем, ако искат те да се реализират, трябва да подкрепят нашата програма за управление", обясни Ганев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

71

Анонимен

преди 10 месеца

да му се изцвъкам на очилата на този бо...к който се облича като партиен секретар от педесетте.

70

До всички копейки

преди 10 месеца

Да, ще има избори! Но местни, през октомври месец.

69

Анонимен

преди 10 месеца

Радев е най великият,най достойния,най социалния наш президент защитаващ националните ни интереси.Дано ни управлява още сто години

fallback