Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Мисля, че Радостин Василев не работи сам, той е просто един инструмент на службите. Това заяви пред журналисти съпредседателят на „Продължаваме промяната“ (ПП) Кирил Петков, след като беше на разпит в Софийската районна прокуратура.

Петков заяви, че е бил разпитван за записа от Националния съвет на „Продължаваме промяната“, разпространен от депутата Радостин Василев.

Още по темата
Бях разпитан като свидетел във връзка с Радостин Василев и записа. Беше съвсем нормален разговор, обясни Петков, цитиран от БТА.

Той посочи, че не е бил питан за заплахи спрямо Василев.

От думите на Кирил Петков стана известно, че е бил разпитван как, според него, се е случил този запис, дали Радостин Василев е записвал, как е записвал и т.н.

"Аз обясних, че в платформата Zoom много ясно се вижда, ако някой записва. Това означава, че записът се е случил с устройство, което не е било свързано с платформата, а е било отстрани“, обясни съпредседателят на ПП.

Според него целта записът да бъде разпространен сега е ясна – да не се направи правителство.

"Тези, които се надяват да няма редовен кабинет, могат да са сигурни, че ние ще направим всичко възможно България да има редовно правителство, без да правим компромиси, с които да се оправдаваме“, заяви още Кирил Петков.

Какво още каза Кирил Петков вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase