"Трябва да бъдат събрани доказателства и след това да отсъдим кой крив и кой прав - непрекъснатото говорене създава словесен шум, много се говори, малко се върши", коментира бившият вицепремиер проф. Пламен Панайотов в студиото на Bulgaria On Air.


По думите му, хората, които отправят обвинения, засягат не само техния личен авторитет, като представляващи официални държавни институции, но рушат и авторитета и доверието на гражданите в правораздаването.

Още по темата

"Ако не се се стигне до избор на нов ВСС и ако ходим на нови парламентарни избори, то не пречи сегашният ВСС, ако освободи настоящия, да избере нов главен прокурор", категоричен беше юристът.

Според него законодателните промени, свързани с главния прокурор, са много малка част от необходимата съдебна реформа. Бившият премиер също така посочи какви варианти за редовно правителство вижда в настоящия момент: "Остава технически тази възможност да се случи правителство с ГЕРБ-СДС.  Другата за втората политическа сила е да се обърне към ДПС и БСП и да потърси с тях възможност да състави правителство".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase