Снимка: БГНЕС
fallback

Асен Василев е призован да се яви на разпит в Софийската районна прокуратура днес от 10 часа.

Той е извикан заради оплакванията на Радостин Василев, че има заплаха за живота му. Отцепилият се от "Продължаваме промяната" депутат в петък пусна записи от националния съвет на партията. Той е и с назначена от прокуратурата охрана.

Oще по темата
Вчера на разпит бе призован и другият съпредседател на ПП Кирил Петков. Той обаче не се яви, тъй като е в чужбина.

Петков замина извън България още в неделя като пътуването първоначално бе обявено за непредвидено.

Впоследствие стана ясно, че той отива в Братислава с официалното обяснение, че ще открива структура на "Продължаваме промяната" в столицата на Словакия. В понеделник обаче изненадващо Петков се появи сред говорителите на конференцията GLOBSEC. Неофициалното обяснение от източници от ПП бе, че търси контакти с шефката на ЕК Урсула фон дер Лайен.

Заради записите, разпространени от Радостин Василев, прокуратурата започна и разследване за престъпления против републиката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

169

Анонимен

преди 10 месеца

По-скоро го е заплашил този, направил записите, за да ги пусне. Странна е реакцията да извикат единствения човек в България, който никога не е казал лоша дума за никого и не е повишавал тон, или бил циничен в парламента.

168

Анонимен

преди 10 месеца

Гела ,че хич не фела ,но този път май не лъже и ,,ученото ,, хърватче ще си намери .Интересно е ,къде отиде тротинетката на асенка и трябва компания.

167

Анонимен

преди 10 месеца

Вярно е ,че предвиждат болшевишки чистки.Смяна на болшевиките,с каквито е леш по върховете

fallback