Снимка: БГНЕС
fallback

Отливът в армията е голям, трябва да се мисли и за стимули. Това заяви на военния полигон "Ново село" министърът на отбраната Димитър Стоянов.

Той подчерта, че стимулите могат да дойдат само с нов бюджет, а в противен случай модернизационната система в армията ще стопира.

„Процедурата за придобиване на бронирани машини на пехотата върви с усилени темпове, очакваме обвързваща оферта и се надявам до края на годината да имаме договор. По този начин най-малкото, което ще се постигне, е допълнителен стимул и желание за служене в редовете на Сухопътни войски", посочи той.

Военният министър, заедно с президента Румен Радев и началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов, присъстваха на ден за представяне на способностите на участниците в тактическо учение с бойни стрелби „Отбранителен щит 23“.

"За пореден път доказахме, че нашите военнослужещи са способни, въпреки различието в техниката, да работят с нашите партньори. То постигна своите цели за сглобяване на един многофункционален батальон .Демонстрирахме го по най-добрия начин, въпреки че имаме една рота в състава на многофункционалата бойна група", коментира Стоянов учението. (БТА, Велина Василева)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

80

Анонимен

преди 11 месеца

Евро атлантици те от България ,станаха повече от БСП )вън от България всички украинци

79

Анонимен

преди 11 месеца

Отливът е голям, но и меракът на политиците не е малък. Ако отидат войници, не мисля, че някой ще страда за тях

78

Анонимен

преди 11 месеца

Отливът е от армията, а не в армията, драги журналисти. Когато ви приемат на работа, не проверяват ли знанията ви по граматика?

fallback