Снимка: БГНЕС
fallback

„Вече става ясно, че състоянието на правосъдната система по върховете е много тежко. Вчера зам.-главният прокурор Борислав Сарафов говореше страшни неща – имало паралелна частна структура за проследяване, водена от главния прокурор Иван Гешев.

Oще по темата
И Сарафов, и Гешев са били чести посетители на ресторант „Осемте джуджета”. Имаше разследване, че това е мястото на неформалния Висш съдебен съвет. Нужно е очистване, то няма как да тръгне от съдебната власт”, заяви адвокат Андрей Янкулов в ефира на Нова Нюз.

Според него съдебната власт е пряка функция на политическата система.

„Притеснително е да има заплахи, особено срещу наблюдаващ прокурор по дело с такъв магнитуд – „Барселонагейт”. Колкото и да е сложен казуса от фактическа и правна страна, вече две години се разследва. Сега очевидно има активизиране по този случай”, каза Янкулов. Той се надява да се изясни фактическата обстановка, но това да не е конюнктурно и кампаниино.   

Относно трите въпроса на главния прокурор Иван Гешев до Конституционния съд и гласуването на процедура за предсрочното му освобождаване, адвокатът смята, че целта на тези въпроси е да забави процеса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

СРАМ НАРОДЕ СРАМ

преди 11 месеца

какво искат политиците - ами да няма главен прокурор, прокуратурата да не е в съдебната власт а агенция на подчинение на КОРУМПИРАНИТЕ ПРЕМИЕРИ, НАРОДА ТАПЕЕ И ГЛАСУВА ЗА ТИЯ ПОЛИТИЦИ ФАЛШИВИ БОРЦИ С КОРУПЦИЯТАВМЕСТО ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР ДА СЕ ИЗБИРА ОТ НАРОДА И ДА ВЪРШИ РАБОТА

15

лаф моабети

преди 11 месеца

андрей янкулов от антикорупционния фанд не коментира вожда си денков - корупцията не ни е приоритет...

14

показателен факт

преди 11 месеца

толкова си и юрист, ако не виждаш, че се прави законодателство за унищожение на Гешев дни след атентат срещу същия, дали за сплашване дали за ликвидиране... срамно е човек да не е обективен ако е юрист. също така никакъв коментар за скандалните политически анонси на твоята псевдопартия

fallback