Снимка: БГНЕС
fallback

„Ще има проблеми, но по-важното е, че не бива да се стига до това - да не бъде приет нов бюджет преди да спре удължаването на миналогодишния. Няма да има пари за всичко, което харчи държавата, защото сега тя харчи на дефицит, ако има ново удължаване на бюджета. На първо място е държавният дълг, след това са пенсиите и заплатите.

Oще по темата
Това заяви бившият зам.-финансов министър Любомир Дацов в ефира на Нова Нюз.

Дацов цитира член от Закона за бюджета, който предвижда МС да предложи на парламента решение за извършване на плащанията с удължаване на срока. Това означава някои от плащанията да не могат да бъдат направени, каза той. А Министерството на финансите ще трябва да влезе на ръчно управление, обясни Дацов.

„Дефицитът се финансира с пари от дълг. Имаме мнозинство от хора, които май не разбират как се живее животът. Някои от тях са представени и от парламента. Проблемът е по-дълбок от това, което си говорим. Той е в социалните устои. Бюджетът е израз на политиката”, обясни финансистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 11 месеца

Дупидатити съ многу притиснени щото без бюджет- няма заплати в държавния сектор

12

Анонимен

преди 11 месеца

Да, трябва. Това е задача номер едно, но политическия *** в парламента не мислят за това, защото са безотговорни и некачествени депутати. В момента мислят какви още интриги да направят за да спасят кожата си.

11

Анонимен

преди 11 месеца

Ама за депутатските разходи пари винаги има, нали..

fallback