Снимка: БГНЕС
fallback

Президентът поглъща все повече власт, което показва, че навлизаме в задънена улица. Значителна част от олигархичните кръгове в България са се струпали около президентската институция и нямат интерес от реформистко правителство.

Oще по темата
Това каза политологът доц. Огнян Минчев за Нова Нюз.

"От 3 години се намираме в дълбока политическа криза, която може да доведе до институционален разпад. Икономиката ще започне да страда, че в България не може да функционира пълноценен парламент, който ще бъде разпуснат, ако няма правителство. Има дневен ред на управлението, който вече 3 години е отлаган, но това не може да продължава повече.

Противоречията между основни фигури в институционалните взаимоотношения в България са надминали една граница, отвъд която предстои институционален конфликт между съдебната власт, политически партии и парламент", заяви той.

По думите му няма как да има оптимизъм, че ротационният модел на правителство е най-добрият, но поне цели да сложи край на политическата безизходица.

"Ако отидем на нови избори, избирателите ще са крайно изтощение и делът на гласувалите ще бъде малък. Антисистемните партии - против европейската интеграция, ще засилят позициите си. Ще се върнем откъдето сме тръгнали. Избирателят показва на партиите, които отиват в парламента, че трябва да се споразумеят. Споразумението е на масата, но партиите отказват да се съобразят с него", посочи Минчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

Анонимен

преди 10 месеца

Все президента ви бил виновен...излагате се вече!Просто жадните за власт не могат да си разпределят кокала.Пък ние обикновените хора им гледаме сеира.А и честно казано никой нормален българин не желае правителство с Гаргамели,които са на конци към чужди посолства!

50

За 51

преди 10 месеца

Идеален пример за нивото на евроатлантиците - про$$т, неграмотен и с огромно самочувствие!

49

киро

преди 10 месеца

На всички ни е ясно, че тези *** президентът ги забърка.....до кога ще позволяваме национални предатели да решават съдбата на България?

fallback