Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

"Има желание от страна на ГЕРБ за включване на още министри в проектокабинета с втория мандат, но ние имаме определени правила". Това заяви акад. Николай Денков от ПП- ДБ, цитиран от БГНЕС.

"Разбрали сме се, че този кабинет ще бъде излъчен от нас, след това ако има промени, те трябва да бъдат утвърдени от двете страни", коментира още той.

Oще по темата
На въпрос дали след като получи втория проучвателен мандат за съставяне на кабинет от президента, веднага ще върне папката със структурата и състав на Министерския съвет, Денков отговори, че зависи  от това кога ще бъде връчен мандатът.

Той увери, че преговорите вървят нормално и когато всичко е готово и имената са напълно ясни, ще представят кабинета на обществото.

По думите му списъкът трябва да мине през националните съвети, което ще се случи в близките дни.

Същевременнно председателят на ДСБ Атанас Атанасов посочи, че тази вечер се събира Изпълнителната комисия на ДСБ. "Ние ще отговорим на очакванията на огромната част от българското население да положим усилия да има правителство, задължително ще го направим", каза той в парламента, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

89

Анонимен

преди 10 месеца

Авие върветеси на майнатаси долни лешоди българо убиец бог да ви наке вса нека всички ваши желаниа заедно с вас да бъдат проклети

88

Анонимен

преди 10 месеца

88 Кирил Петков бе назначен с двойно гражданство за министър и след това, премиер. Това назначение бе в нарушение на конституцията.

87

Анонимен

преди 10 месеца

И с основание ще искат министри в кабинета. ГЕРБ са първа политическа сила. ПП си присвоиха програмата на ГЕРБ, искат Габриел да изведе страната от кризата, да я позиционира добре в Брюксел, а ПП да си припише всички успехи. Твърде нахално и изобщо не е джентълменски. С 29 депутати шарлатаните ПП искат цялата власт и ГЕРБ/Габриел да работят да тях.

fallback