Снимка: Димитър Кьосемарлиев
fallback

Очаква се да стане ясно кога президентът Румен Радев ще връчи втория мандат за съставяне на правителство на "Продължаваме промяната - Демократична България".

Вчера кандидатите за премиери на двете коалиции - ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ - Мария Габриел и Николай Денков, обявиха, че са постигнали съгласие за съвместно управление за 18 месеца, с ротационен премиер.

Вторият мандат ще бъде национален, ще се търси конституционно мнозинство за съдебна реформа. Денков и Габриел ще имат точно 7 дни, за да си осигурят подкрепа и да върнат на държавния глава папката, изпълнена със състав на Министерски съвет.

Ако не успеят, тогава идва ред на третия мандат, който президентът връчва на избрана от него политическа сила.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 11 месеца

Нещата не са такива,каквито изглеждат.След 9 месеца ще има нови избори.Всичко е изчислено.Боко няма да управлява отново.

25

Анонимен

преди 11 месеца

Според копейката, взаимния компромис на 2 партии, в името на България, било заораване на дъното. Друго не можа да измисли от злоба, безсилие и завист.

24

Никола Стефанов

преди 11 месеца

"постигнали съгласие за съвместно управление за 18 месеца, с ротационен премиер" - а след това? И тая въртележка с премиерите не е ли противоконституционна?

fallback